Andijvie ovenschotel van sonja bakker
Je hebt nodig voor 4-6 personen:
- 800 gram gesneden andijvie
- 500 gram gekruid rundergehakt
- 250 gram aardappelschijfjes
- 1 beker crème fraiche
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 4 eieren
- 250 gram 30+ geraspte kaas
- zout en peper
- bak- en braadboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als eerste bak je de aardappelschijfjes in een beetje boter bruin. Tegelijkertijd rul je de gehakt ook in een beetje boter. Voeg dan de knoflook toe aan het gehakt. Vervolgens roer je de andijvie door het gehakt zodat deze slinkt.
Doe de crème fraiche in een kom en klop deze los met de eieren en roer er 200 gram geraspte kaas doorheen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg nu het eiermengsel toe aan de andijvie.
Als de aardappelschijfjes mooi bruin zijn verdeel je ze over de bodem van een ovenschaal. Vervolgens verdeel je de andijvie en gehaktmix over de schijfjes. Leg daarna weer een laag aardappelschijfjes over de mix en als laatste strooi je een handje kaas over het geheel.
Zet de schotel ongeveer 40 minuten in de oven.
Eet smakelijk.