andijviestamppot

  Je hebt nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappelen
  • 200 ml melk
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 gram hamblokjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 75 gram walnoten
  • eventueel 1 theelepel grove mosterd
  • eventueel vleesjus
  • peper & zout
  • olijfolie

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie glazig. Voeg de hamblokjes en de walnoten toe bak deze krokant.

Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en pureren. Voeg hier de melk aan toe en pureer dit goed door elkaar.Voeg de rauwe andijvie aan de aardappelen toe en meng dit tot 1 geheel, voeg als laatste de gebakken hamblokjes/walnoten toe en nog wat peper en zout.

Eventueel kun je wat mosterd of wat jus toevoegen.

 

Eet smakelijk.