Appeltaart van Sonja Bakker

Je hebt nodig (voor 12 stukjes):


2 eieren
200 gram bloem ...
150 gram boter
0,5 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
100 milliliter halfvolle melk
6 appels
1 eetlepel rozijnen

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175° C. Klop de eieren los en vermeng het met bloem. Voeg vervolgens de margarine, melk, bakpoeder, een theelepel kaneel en het zout toe. Kneed alles goed door elkaar. Rol het smeuïge deeg uit op het aanrecht en bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in fijne blokjes. Meng dit met de rozijnen en kaneel en verdeel dit over het deeg. Van het overgebleven deeg snijd je dunne reepjes en die leg je over het appelmengsel. Bak de appeltaart in ca. 40 minuten goudbruin.

 

 

Bron: www.sonjabakker.nl