Bananenbrood

  Je hebt nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 150 gram havermout
  • 75 gram rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • Staafmixer of blender
  • Cakeblik

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden en vet het cakeblik in. Ik leg er bakpapier in, dan kun je het brood er gemakkelijk uithalen. 

Doe de bananen in stukjes in een kom en voeg daar de eieren, kaneel en zout bij. Mix dit tot een glad beslag.  Voeg nu havermout en bakpoeder toe en mix dit mee. De havermout mag wel een beetje grof blijven, dat geeft een lekkere bite.  Roer als laatste met een lepel de rozijnen door het beslag.

 

Nu schep je het beslag in de cakevorm en zet je dit ongeveer 50 a 60 minuten in de oven. Na afloop kun je met een satéprikker controleren of de cake daadwerkelijk gaar is.  Haal het bananenbrood uit de cakevorm en laat hem op een rooster afkoelen. Zo blijft de onderkant mooi droog. 

 

Ik snijd het bananenbrood in plakjes, wikkel ze in keukenfolie en bewaar ze in de vriezer. Zo heb ik altijd een lekker ontbijt. 

 

Eet smakelijk.

 

Bron: Pinterest / Rutger bakt