Basmatirijst met kipkerrie-saus
Je hebt nodig voor 3 a 4 personen:
- 600 g kipfilet
- 250 gram basmatirijst
- 2 uien of een paar bosuitjes
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- handje rozijnen
- ongeveer10 ananasstukjes klein gesneden
- kippenbouillonblokje
- creme fraiche
- 3 theelepels kerriepoeder of meer als je dit lekker vindt
- 200 ml water
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Snij de kipfilet in blokjes en snij de paprika ook in kleine stukjes. Giet vervolgens wat olijfolie in de wok en voeg de gesnipperde ui en knoflook toe. Bak dit op laag vuur totdat ze glazig zijn en voeg vervolgens de paprika toe. Bak dit even kort mee. Voeg de kipfilet toe en strooi er peper en zout overheen. Bak het geheel tot de kipfilet bruin en gaar is. Nu voeg je de kerriepoeder toe en roer je alles goed door totdat de kerriepoeder mooi verdeeld is. Nu voeg je het verkruimelde bouillonblokje en water toe, samen met de rozijnen en de ananas. Breng dit aan de kook en laat vervolgens 10 min zacht sudderen. Nu kun je het water opzetten en zodra het water kookt de rijst toevoegen en 10 minuten laten koken. Na 10 minuten voeg je 250 ml creme fraiche toe en roer je alles goed door. Als de saus te dik is kun je nog wat water toevoegen. Is de saus te dun, dan kun je wat bloem of allesbinder toevoegen. Warm alles goed door.
Serveer de rijst apart met de kip-kerriesaus en eet er eventueel een lekkere salade bij.
Eet smakelijk!