bloemkoolmuffins
Je hebt nodig voor ongeveer 10 muffins:
- 500 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 50 gram pittige, geraspte kaas
- 100 ml volle Griekse yoghurt
- 100 gram fetakaas
- 3 eieren
- 50 gram meel (spelt of volkoren)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- peper
- nootmuskaat
- Paneermeel
- olijfolie
Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuten. Pureer de roosjes daarna tot een mouse.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvormpjes in met olijfolie.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de ui glazig. Laat dit vervolgens even afkoelen.
Klop 2 eieren in een kom, voeg hierna de yoghurt, geraspte kaas en de fetakaas toe en meng dit goed door.
Voeg nu de gepureerde bloemkool, afgekoelde ui, meel en bakpoeder toe en schep dit goed door tot een egaal mengsel.
Voeg nootmuskaat en peper naar smaak toe. Ik gebruik geen zout omdat er al genoeg zout in de kaas zit.
Split van het laatste ei het eiwit schuimig. Schep het eiwit daarna voorzichtig door het bloemkoolmengsel.
Nu kun je de muffinvormpjes voor 3/4 vullen. Strooit er nog wat geraspte kaas en paneermeel overheen.
Zet dit ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Bron: www.smulweb.nl