Bolognesesaus met fusilli

Je hebt nodig voor 4 personen:

  • Zak Fusilli
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 2 knoflookteentjes, gesnipperd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 theelepels paprikapoeder (eventueel pikant)
  • Peper & zout
  • 1 groene paprika, fijn gesneden
  • Handje worteltjes, fijn gesneden
  • Olijfolie

 

Bereiding:

Breng in een grote pan water aan de kook voor de fusilli (kijk voor de bereidingswijze op de verpakking).

Neem een wok en fruit in olijfolie het sjalotje en de knoflook. Voeg vervolgens gehakt toe en bak deze rul. Met paprikapoeder, peper en zout het gehakt op smaak brengen. Voeg nu de paprika en wortel  toe en bak deze kort mee.

Doe de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten in een kom, tezamen met de Italiaanse kruiden, tijm en rozemarijn. Nu even kort met een staafmixer erdoor totdat de saus mooi glad is.

Nu voeg je de saus toe aan het gehaktmengsel. Zachtjes verwarmen en even 15 minuten goed doorwarmen.

Als de fusilli gaar is, deze afgieten en opdienen met de saus.

 

Lekker met een salade en geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!