Chicken Madras met rijst

  Je hebt nodig:

  • Zilvervliesrijst (of een andere soort als je dat lekkerder vindt
  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 cm gember
  • 1 rode peper, fijn gesneden en zonder de  pitjes want deze zijn heel scherp
  • 1 appel (friszuur)
  • 150 Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 theelepels madras kruiden (bv Jonnie Boer)
  • Zout
  • Olijfolie

 

Bereiding:

Begin met de kipfilet. Snijd deze in blokjes, doe ze in een schaal en vermeng de blokjes met een schuit olijfolie, gesnipperde gember, knoflook en rode peper. Voeg nu de madras kruiden toe met wat zout en meng alles goed door elkaar. Dit moet ongeveer 1 uur marineren zodat de kruiden goed in kunnen trekken.

Nu snipper je de ui en bak je deze glazig in een scheutje olijfolie. Doe nu de kip erbij en bak deze aan. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en bak deze kort mee. Voeg nu de tomatenblokjes en crème fraîche toe en roer dit goed door zodat er een mooie saus ontstaat. Voeg de sperziebonen bij de Chicken Madras en laat dit een kwartiertje pruttelen/stoven.  Kook de rijst (meestal 8 minuten) .  Snijd de appel in kleine stukjes en doe deze er vlak voor het serveren bij. Zo houden ze een ' bite' . 

Ook lekker met breekbrood en natuurlijk een frisse salade!

Eet smakelijk.