courgette lasagne

  Je hebt nodig voor 4 personen:

  • 300 gram rundergehakt
  • 3 courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 500 ml tomaten passata
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • Knoflookolie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Bereiding:

Voor de knoflookolie schenk je royaal olijfolie in een kommetje en voeg je daar een fijngesnipperd knoflookteentje en wat Italiaanse kruiden aan toe. Dit laat je een paar uur staan. Voor gebruik zeef je de knoflook en de kruiden eruit en voila, een heerlijke knoflookolie is het resultaat!

 

Als eerste snij je de courgettes in plakken van ongeveer 3 mm. Je kunt dit met een kaasschaaf doen. Bestrijk de courgettelinten met de knoflookolie en gril ze ongeveer 1 minuut per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dep ze goed droog.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en de knoflook heel fijn en fruit deze in olijfolie. Voeg het gehakt toe en rul deze gaar en bruin. Snij de paprika en de aubergine in blokjes en bak deze kort mee. Voeg nu de tomaten passata toe, samen met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat de saus een kwartier zachtjes pruttelen.

Snij de mozzarella in plakken.

Doe een laagje saus in een ovenschaal. Leg hier de courgettelinten overheen. Verdeel een paar plakjes mozzarella over de courgette en ga zo verder, tot alle saus gebruikt is. Eindig met een laagje courgette met plakjes mozzarella.

Zet de lasagne 20 minuten in de oven.

Lekker met salade.

Eet smakelijk.