Draadjesvlees van vroeger! Lekker ...
Je hebt nodig:
- 750 gram runderlappen
- 400 ml runderbouillon
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 grote ui
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- zeezout en peper
- 3 eetlepels azijn
- 1 plak ontbijtkoek
- bakboter
Bereiding:
Snij het vlees in stukken en bestrooi het met peper en zout. Smeer het vlees vervolgens in met mosterd. Laat dit even intrekken. Snipper nu de ui en bak deze in 5 minuten glazig. Verhit de runderbouillon in een pannetje. Schep de ui uit de pan op een bordje en bak het vlees in het bakvet om en om bruin. Voeg eventueel nog wat bakboter toe. Als het vlees bruin is kunnen de uitjes er weer bij, samen met de laurierblaadjes en de kruidnagels. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat het vlees nu 3 a 4 uren sudderen op de laagste stand. Voeg als laatste een plakje verkruimelde ontbijtkoek toe.
Heerlijk met aardappelpuree en haricot verts.
Eet smakelijk!
Bron: www.gezondrecepen.com