Kip HAWAÏ MET ZILVERVLIESRIJST

Je hebt nodig voor 4 personen:

  • 600 gram kipfilet
  • 2 lente uitjes
  • 1 ananas
  • 2 rode paprika's
  • paprikapoeder
  • peper & zout

Voor de saus

  • 1 klein blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • scheutje water
  • olijfolie
  • peper & zout

 

Bereiding:

Snijd de kipfilet in stukjes en breng dit op smaak met paprikapoeder, peper & zout. Snijd de paprika's en de ananas ook in blokjes. 

Doe een schuit olijfolie in een wok en bak de kipfiletblokjes bruin en gaar. Haal ze uit de pan en bak vervolgens de paprika's gaar. Als laatste bak je de ananasblokjes bruin.  Houd dit vervolgens apart tot de saus klaar is.

Voeg voor de bereiding van de saus nog een beetje olijfolie aan de wok toe en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de puree en wordt deze zoeter van smaak. Voeg vervolgens de gembersiroop, sojasaus, azijn en water toe en breng het geheel aan de kook. Breng de saus op smaak met peper & zout. Als de zout aan de dikke kant is kun je water toevoegen.

Voeg nu de kipfilet, de paprika en de ananas toe aan de saus en laat de saus even zacht doorpruttelen. 

Garneer de saus met gesneden lente-uitjes en serveer dit met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk.