Kip kerrie salade gezond!

  Je hebt nodig:

  • 1 kipfilet (ongeveer 150 gr)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Remia Friteslijn (0%)
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • snufje cayennepeper
  • Olijfolie

 

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een beetje olijfolie gaar. Schep ze vervolgens uit de pan en leg ze op een stukje keukenrol op een bordje in de koelkast zodat ze afkoelen.

Meng de Griekse yoghurt met de friteslijn, de kerriepoeder en de cayennepeper tot een egale saus. Eventueel kun je naar eigen wens een beetje zout toevoegen. 

Als de kipfiletblokjes voldoende zijn afgekoeld, snijd je deze zo fijn mogelijk en schep je ze door de saus.

Nu heb je een hele gezonde en eiwitrijke kip-kerrie salade. Lekker op een volkoren cracker!

 

Eet smakelijk.

 

Bron: de foodexpert.nl