kip uit de oven
Je hebt nodig voor 4 personen
- 600 gram kipfilet (als je een grote vleeseter bent kun je natuurlijk ook meer nemen)
- bakboter
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 1 theelepel gedroogde chilipeper
- 1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano, 1 theelepel rozemarijn
- handje fijngesneden basilicumblaadjes
- 1 glas witte wijn
- 200 gram crème fraîche
- 80 gram fijngesneden zongedroogde tomaten in olijfolie (in kleine stukjes gesneden)
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper & zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Strooi zout en peper over de kipfilet. Smelt 2 eetlepels bakboter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de kipfilet toe. Bak de kip in ongeveer 2 minuten per kant bruin, haal de kip uit de pan en leg op een bord.
Voeg 1 eetlepel bakboter toe aan het bakvet en doe de knoflook, kruiden en de rode chilipeper in de pan. Bak dit ongeveer 2 minuten. Roer nu de witte wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat dit sudderen totdat de saus dikker wordt.
Doe de kipfilet in een ovenschaal, schenk de saus eroverheen en zet dit 20 minuten in de oven.
Lekker met gebakken aardappelen en ijsbergsla met augurk, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitjes.
Eet smakelijk.