Kipfilet met rozemarijn en champignonsaus
Voor 4 personen heb je nodig:
Voor de kip:
- 4 kipfilets (elk ca 100 gram)
- 2 knoflookteentjes in plakjes
- Sap van 1 citroen
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels rozemarijn
- zout en peper
- olijfolie (2 eetlepels)
Voor de champignonsaus:
- 250 gram champignons
- 1 gesnipperd knoflookteentje
- 1 eetlepel bloem
Bereiding:
Het vlees:
Je doet de kipfilets in een kom en voegt daar 1 eetlepel olijfolie, de plakjes knoflook, citroensap, laurierblad, rozemarijn en zout en peper aan toe. Goed omscheppen en afgedekt in de koelkast zetten (minimaal een uur). Af en toe even omscheppen.
Na minimaal 1 uur de overige olijfolie in een pan verhitten en de kipfilets met de citroenplakjes om en om bakken tot de kipfilets gaar zijn. Als ze gaar zijn haal je ze uit de pan en leg je ze op een bord onder aluminiumfolie in de oven op 100 graden zodat ze warm blijven.
Champignonsaus:
Doe de champignonplakjes in het bakvet van de kip en bak ze lekker zacht. Vervolgens voeg je het gesnipperde knoflookteentje toe samen met de eetlepel bloem. Goed roeren en de bloem gaar laten worden. Nu 100 ml witte wijn toevoegen en even goed door laten koken. Nu 150 ml bouillon toevoegen en zout & peter naar eigen smaak.
Lekker met krielaardappeltjes en een mix van worteltjes/peultjes (Albert Heijn).
Bron: www.smulweb.nl