kipnuggets
Je hebt nodig voor 4 personen
- 750 gram kipfilet in niet te kleine blokjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels mosterd
- 3 eieren
- bloem
- peper
- parneermeel (van volkoren beschuit) of uit een pakje
- olijfolie
Bereiding:
Meng ketjap met 2 eetlepels water, mosterd en peper naar smaak. Voeg de kipfiletblokjes toe aan dit mengsel en laat dit 2 uurtjes in de koelkast marineren.
Klop de eieren los, doe parneermeel en bloem op verschillende borden.
Haal de kip uit de marinade, haal de blokjes door de bloem en vervolgens door het eimengsel en de parneermeel.
Verhit nu de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes rondom bruin en knapperig (niet te hoog vuur anders verbranden ze door de parneermeel).
Eet smakelijk.
Bron: www.voedingscentrum.nl