kippensoep

 

Je hebt nodig:

  • 2 kippenbouten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 200 gram winterpeen
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram selderij
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 stukje foelie
  • 50 gram vermicelli
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1,5 liter koud water

 

Bereiding:

Snijd de prei in dunne ringen, snipper de ui en snijd de wortel in dunne plakjes. Kneus de peperkorrels (met bolle kant lepel).

Leg de kippenbouten in een grote pan. Verdeel vervolgens 1/3 van de peterselie en de selderij en tijm erover. Voeg het laurierblaadje, de foelie en de gekneusde peperkorrels toe en schenk als laatste het water erbij.

Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon vervolgens op laag vuur ongeveer 2 uur trekken.

Na ongeveer 2 uur neem je de kippenbouten uit de pan en leg ze op een bord. Pak een vergiet, leg hier een schone, vochtige theedoek in en zeef de bouillon boven een pan.

Verwijder het vet van de kippenbouten en maak het vlees los van de bouten. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verwarm de bouillon en roer het kippenvlees erdoor. Voeg de vermicelli toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden. Snijd het restant van de peterselie en selderij fijn en roer dit door de soep. Voeg als laatste de citroensap en peper & zout naar smaak toe.

 

Eet smakelijk!