krielaardappelen met rozemarijn uit de oven
Je hebt nodig voor 4 personen:
- 600 gram krielaardappelen in plakjes
- 2 takjes rozemarijn
- 4 teentjes knoflook, in de schil geplet
- olijfolie
- zeezout & peper
Bereiding:
Doe de krielaardappelen in een pan, doe er water bij en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt van het vuur halen, water afgieten en even laten uitwasemen tot de aardappelschijfjes zo goed als droog zijn.
Giet 5 eetlepels olijfolie in een schaal, ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en voeg deze toe. Voeg naar smaak zeezout en peper toe.
Doe de aardappelschijfjes in een braadslee en giet de olijfolie er overeen. Leg de geplette teentjes knoflook in de schil er tussen.
Zet de braadslee ongeveer 30 minuten in de oven. De schijfjes regelmatig keren zodat ze lekker bruin en knapperig worden.
Eet smakelijk!
Bron: okoko recepten