Luchtig eitje uit de oven
Je hebt nodig voor 1 persoon:
- 1 geroosterd bruin broodje
- 1 ei
- 10 gram geraspte Parmezaanse kaas
- plakjes komkommer
Bereiding:
Splits het eiwit van de dooier. Bewaar de dooier in zijn geheel . Klop het eiwit stijf (test: als je het schaaltje omdraait en het schuim valt er niet uit dan is het stijf genoeg).
Spatel vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas door het eiwitschuim. Doe dit voorzichtig, zodat het schuim luchtig blijft.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het eiwitschuim op de bakplaat. Maak dit een beetje plat zodat je straks de dooier erop kunt doen.
Zet dit 3 minuten in de oven.
Na 3 minuten giet je de dooier op het eiwitschuim en zet je het nog eens 3 minuten in de oven.
Schep het luchtige eitje op het geroosterde broodje en leg de plakjes komkommer erbij. Geniet ervan!
Eet smakelijk.