Macaroni zonder pakjes & zakjes

  Je hebt nodig:

  • 1 pak macaroni
  • 300 gram rundergehakt
  • Macaronigroenten 400 gram
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Ketjap Manis naar smaak
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • Olijfolie
  • peper & zout

 

Bereiding:

Giet wat olijfolie in een pan of wok en fruit de knoflook en olijfolie. Voeg daarna het gehakt samen met een scheut ketjap Manis toe. Doe er peper en zout naar smaak bij. Ik vind het altijd lekker als het pittig is dus ik ben royaal met zout. Als het gehakt gaar is mag de groente erbij. Ik bak deze niet zo lang mee, dan blijven de groenen knapperig.

Nu is het de beurt aan de kruiden. Voeg de Italiaanse kruiden, kerrie- en paprikapoeder toe en hussel alles door elkaar. Doe de tomatenpuree erbij met een beetje water (100 ml) en laat het mengsel zachtjes pruttelen.

Kook nu de macaroni gaar en voeg deze toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar en proef of er nog peper en zout toegevoegd moet worden. 

Lekker met een salade!

Eet smakelijk.