Mueslibrood
Je hebt nodig:
- 50 gram havermoutvlokken (en 2 eetlepels voor de garnering)
- 300 ml melk
- 240 gram volkorenmeel (of speltmeel)
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels honing
- 1 ei
- 125 gram rozijnen
- eventueel 50 gram gedroogd fruit maar dit kun je ook achterwege laten
- 5 eetlepels noten, grof gemalen
- cakevorm
Bereiding:
Neem een grote kom, doe de 50 gram havermout erin en schenk de melk erbij. Laat dit een half uurtje staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de cakevorm in met de boter en leg bakpapier op de bodem.
Voeg na 30 minuten de overige ingrediënten toe aan het havermoutmengsel en roer alles goed door met een vork. Schep vervolgens het mengsel in de cakevorm en strijk dit plat met de achterkant van een lepel. Garneer het vervolgens met 2 lepels havermout.
Bak het brood in 45 minuten af. Laat er vervolgens iets afkoelen en stort het brood op een bord of rooster. Verwijder het bakpapier en laat het mueslibrood afkoelen.
enjoy!