muffins met appel, rozijnen en speculaaskruiden

 

Je hebt nodig voor ongeveer 9 muffins:

  • het eiwit van 1 ei (dus eiwit van dooier splitsen)
  • 120 gram volkorenmeel / speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden (of kaneelkruiden, wat ook erg lekker is)
  • 1,5 eetlepel melk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie (olijfolie is ook lekker)
  • 3 eetlepels honing
  • 1 appel, in hele kleine stukjes
  • 1 handje rozijnen
  • muffinvormpjes

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop het eiwit in een kommetje met een garde schuimig.

Doe het volkorenmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout bij elkaar in een kom en meng dit door elkaar.

Doe in een andere kom de melk, olie, honing, appelstukjes en rozijnen. Ook dit meng je door elkaar.

Vervolgens schep je het eiwitschuim voorzichtig door het appelmengsel. Nu voeg je dit eiwit/appelmengel toe aan het meelmengsel. Dit meng je tot je een stevig beslag hebt. Als het een beetje te droog is kun je een klein scheutje melk toevoegen. Als het te nat is, voeg dan een beetje meel toe.

Nu kun je de muffinvormpjes voor 2/3 vullen, het gaat namelijk ook nog rijzen. Zet dit 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze na een kwartier mooi goudbruin zijn, dan zijn ze klaar en  kun je ze buiten de oven laten afkoelen.

Eet smakelijk!

 

Bron: www.chickslovefood.com