Paddenstoelen bourguigon (zonder vlees)
Je hebt nodig:
- 500 gram champignons (ik gebruik de 'gewone witte' en de kastanjechampignons)
- 3 tenen knoflook, heel fijn gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 winterpenen in schijfjes
- 2 bleekselderij stengels in stukjes gesneden
- 100 ml rode wijn
- 300 ml groentebouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 laurierblaadjes
- een paar takjes rozemarijn
- 1 eetlepel maïzena
Bereiding:
Ik gebruik een wok maar een grote pan kan natuurlijk ook. Verhit olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg daarna de bleekselderij en wortel toe. Bak dit even mee en voeg de tomatenpuree en een scheut water toe zodat het niet aanbakt. Voeg na een paar minuten de champignons toe en schep het goed om. Giet nu de groentebouillon, sojasaus en rode wijn erbij.
Leg de takjes rozemarijn en laurierblaadjes erbij en voeg de maïzena toe. Laat dit een half uurtje stoven of als je niet gelijk eet: zet het vuur uit en een half uurtje voor je gaat eten weer aan.
Lekker met aardappelpuree of zilvervliesrijst.
Eet smakelijk.
Bron: de foodexpert.nl