paprikasoep
Je hebt nodig voor 4 personen:
- 2 rode paprika's
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 1 grote wortel
- 1 liter water
- 2 groentebouillontabletten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- Crème fraiche
- Peterselie
- peper & zeezout
Bereiding:
Snij de paprika en wortel in kleine blokjes, snipper de ui en knoflook en ontvel de tomaten.
Doe de olijfolie in een grote pan en voeg de paprikablokjes, wortel en ui toe. Bak dit 10 minuten en voeg dan de tomaten (in kwarten gesneden), paprikapoeder en knoflook toe en bak dit kort mee.
Voeg het water toe en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt kunnen de bouillonblokjes erbij. Goed roeren en 10 minuten laten pruttelen totdat de groente gaar en zacht is. Pureer alles met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe de soep in een soepkom, garneer met de crème fraiche en fijngehakte peterselie en serveer direct.
Eventueel kun je stukjes kipfilet of rundergehaktballetjes toevoegen voor een extra rijke soep.
Eet smakelijk!