pepersaus
Je hebt nodig:
- 200 ml kalfsfond (of runderfond)
- 2 sjalotjes
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels cognac
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels groene peperkorrels (Carbonell)
- takje peterselie
- klontje roomboter
- peter en zout
Bereiding:
Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Smelt een klontje roomboter in een steelpan en fruit de ui met de knoflook tot het glazig ziet. Doe vervolgens de bloem en de peperkorrels erbij en blijf roeren tot het een zanderig geheel wordt. Bak dit een paar minuten.
Blus het af met 2 eetlepels cognac. Zet nu het vuur laag, voeg de fond en de slagroom toe, roer door en laat de saus indikken. Blijf roeren! Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Hak het takje peterselie fijn en roer het door de saus.
Lekker met biefstuk of rollade!
Eet smakelijk.