Pompoen uit de oven met krielaardappeltjes, rozemarijn en verse knoflook
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 pompoen of 'the easy way' : zakje pompoen (vers afdeling)
- 1 bol knoflook
- 2 sjalotjes in de schil
- 3 takjes rozemarijn
- Krielaardappeltjes in plakjes, even kort voorgekookt
- 5 eetlepels olijfolie
- Citroenpartjes
- Citroensap
- peper en zeezout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek de bakplaat met pakpapier. Als je een hele pompoen hebt gekocht, dan snij je deze in tweeën en lepel je het vruchtvlees eruit. Als je een zakje pompoenblokjes hebt gekocht (gemak dient de mens) dan leg je de blokjes op de bakplaat. Verdeel de knoflooktenen in de schil over de bakplaat, doe dit ook met de sjalotjes en de citroenpartjes. Doe hier nu de aardappelplakjes bij. Ris de takjes rozemarijn en verdeel de blaadjes over de pompoenblokjes. Schenk hier nu de olijfolie en citroensap overheen en bestrooi het geheel ruim met peper en zout.
Zet dit ongeveer 40 minuten in de oven en schep het halverwege even om.
Eet smakelijk!
Bron: www.voedzaamensnel.nl