spaghetti carbonara

  Je hebt nodig voor 4 personen:

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse peterselie
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • peper & zout

 

Bereiding:

Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.

Zet water op voor de spaghetti en kook deze in ongeveer 8 minuten al dente.

Snipper de ui en de peterselie fijn en bak deze kort mee met de spekreepjes. Klop de eieren los in een kom en roer hier de geraspte Parmezaanse kaas doorheen en voeg zwarte peper naar smaak aan het mengsel toe.

Giet de spaghetti af en doe deze direct terug in de pan. Giet nu het ei/kaasmengsel erbij en blijf roeren totdat de eieren een romige saus vormen. Schep de spekblokjes, knoflook en peterselie erdoor en serveer direct.

Wij eten dit met een lekkere salade.

Eet smakelijk.