Courgetti met tomatensaus

 

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 2 courgettes (julienne)
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 3 grote tomaten of 6 kleine tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • 3 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 40 gram verse basilicum
  • peper en zeezout

 

Bereiding:

Snipper de knoflook. Doe een klein scheutje olijfolie in de wok (of koekenpan) en verhit de olie. Voeg nu de knoflook en het gehakt toe en rul het.

Snijd nu de courgette. Ik gebruik hiervoor een speciale dunschiller (tip: Blokker, ongeveer  € 4,-).  Snijd de schil ook mee, hier zitten namelijk de meeste vitaminen in.

Ontvel de tomaten (kijk bij tabblad tips hoe je dit het beste kunt doen) en doe ze samen met de basilicum en de tomatenpuree in een kom. Mix het fijn met een staafmixer.

Als het gehakt gaar is doe je de tomatensaus erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Doe in een andere koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de courgette op middelhoog vuur beetgaar.

Serveer de 'courgetti' met de saus.

 

Eet smakelijk!