Tagliatelle met kip roomsaus
Je hebt nodig voor 4 personen:
- 500 gram kipfilet
- 150 gram spekreepjes
- 500 gram tagliatelle
- bakje roomkaas met kruiden
- 3 dl koksroom
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 bakje champignons
- 3 puntpaprika's (ik gebruik rood, geel en oranje voor de kleur)
- Oregano
- Italiaanse kruiden
- Zout & peper
- Olijfolie
Bereiding:
Eerst kun je het beste de voorbereidingen treffen. Dus de kip in stukjes, de paprika's in smalle reepjes en de champignons in plakjes snijden.
Zet nu alvast een pan water op het vuur voor de tagliatelle.
Doe wat olijfolie in een koekenpan of wok en bak de stukjes kip en de spekreepjes. Als dit bruin is kunnen de paprikareepjes erbij. Als het water voor de pasta kookt, kan de tagliatelle in de pan. Nu kunnen de champignonplakjes bij de kip. Breng het mengsel al omscheppend op smaak met oregano en Italiaanse kruiden, het bouillonblokje en de peper en zout. Voeg nu de roomkaas en de koksroom toe en blijf roeren tot er een mooie romige saus ontstaat. Goed doorwarmen.
Zodra de tagliatelle gaar is kun je aan tafel!
Eet smakelijk.
Bron: www.smulweb.nl