tomatensoep
Voor 1 liter soep heb je nodig:
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 750 gram romatomaten, in parten
- 750 ml water
- 2 groentebouillontabletten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels kookroom
- olijfolie
- Peper & zout
- croutons
Bereiding:
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten in de olijfolie. Voeg de tomatenparten (ontvelt) toe en bak deze 10 minuten mee.
Voeg het water en de bouillontabletten toe en roer de tomatenpuree er doorheen.
Pureer het mengsel met een staafmixer en laat de soep een aantal minuten doorkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schenk de soep in een bord of zoals op de foto in een mini weckpotje en serveer met een beetje kookroom en croutons.
Eet smakelijk!