Wraptortilla's
Je hebt nodig voor 4 personen:
- 300 gram bloem
- halve theelepel zout
- 125 ml warm water
- scheutje olijfolie
- eventueel een theelepel kerrie voor de smaak
- eetlepel verse bieslook
Bereiding:
Doe de bloem in een kom en meng de zout hier doorheen. Voeg nu de olie en het water toe en kneed dit een aantal minuten. Als het deeg te korrelig is kun je nog een beetje water toevoegen. Voeg nu de bieslook en eventueel de kerrie toe. Dek het deeg nu af met een natte theedoek en laat dit 30 minuten rusten.
Na 30 minuten kun je het deel in 8 stukken verdelen. Strooi wat bloem op je werkblad tegen het plakken en rol de stukken deeg uit tot een grote cirkel, ongeveer zo groot als een bord.
Bak vervolgens de tortilla's in een droge koekenpan, ongeveer 1 minuut per kant. Pas op dat je ze niet te lang bakt omdat ze dan te droog worden.
Leg de tortilla's op een bord met folie er overheen en zet ze in de oven (100 graden) tot gebruik.
Eet smakelijk!