Toscaanse garnalen in roomsaus met spinazie

  Je hebt nodig voor 4 personen:

  • olijfolie om in te bakken
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram gepelde garnalen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 glas witte wijn
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 4 handen verse spinazie
  • 200 ml room
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper & zout

 

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een wok en voeg de knoflook toe. Roerbak dit 1 minuut en bak vervolgens de garnalen mee tot ze roze zijn gekleurd. Schep de garnalen uit de wok.

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de noodles.

Doe nog wat olijfolie in de pan en voeg de gesnipperde ui toe. Bak deze glazig en doe vervolgende de witte wijn erbij. Laat deze even inkoken.  Voeg nu de room en de tomaatjes toe. Nu kun je peper & zout naar smaak toevoegen. Doe nu de spinazie erbij en laat deze slinken. 

Nu kan de Parmezaanse kaas erbij, de garnalen en als laatste de Italiaanse kruiden naar keuze.

Ik voeg zelf de noodles toe aan het roerbakgerecht maar je kunt dit natuurlijk ook apart serveren.

Eet smakelijk.