worteltjes 'net even anders' 

Je hebt nodig voor 4 personen:

 

  • 1 bos worteltjes of een zak verse worteltjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 theelepels Provencaalse kruiden
  • 1 grote theelepel honing
  • gemalen peper

Bereiding:

Snijd de worteltjes in stukjes van 2 cm.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de worteltjes toe. Roer alles goed door. Verkruimel de bouillontablet boven de worteltjes en voeg de kruiden en de honing toe. Doe hier nog 6 eetlepels water bij en breng dit aan de kook. Zet de worteltjes op laag vuur en laat ze beetgaar worden. Breng het geheel op smaak met peper.

Eet smakelijk.