Wraptortilla's met biefreepjes in chorizosaus
Je hebt nodig voor 4 personen:
- ongeveer 500 gram biefstukreepjes
- 150 gram chorizo, in fijne stukjes gesneden
- 50 gram ontbijtspek, in fijne stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 paprika, kleine blokjes
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderen en zeer klein snijden
- 2 ontvelde tomaten (klik hier hoe je dit het beste kunt doen) in blokjes
- 125 ml zure room
- Olijfolie
Bereiding:
Neem een wok en verhit een scheutje olijfolie. Niet teveel, want er komt genoeg bakvet vrij. Doe nu het ontbijtspek en de chorizo in de pan en bak dit op zacht vuur knapperig. Voeg vervolgens de ui, Spaanse peper en de paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuten totdat alles mooi zacht is. Nu kunnen de tomatenblokjes erbij. Roer alles goed door en laat dit mengsel 5 minuten sudderen totdat het vocht bijna verdampt is.
Pak nu een koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Laat dit goed heet worden en bak de biefstuk bruin. Schep nu de biefstukreepjes door de chorizosaus. Je kunt eventueel nog peper en zout toevoegen om het geheel wat pittiger te maken.
Leg nu een warme tortilla op een bord en schep hier wat van het biefstuk-chorizomengsel op. Rol de tortillawrap op en zet deze vast met een cocktailprikker.
Tip: klik hier voor een recept voor tortillawraps. Aanrader!
Eet smakelijk!