babi pangang
Je hebt nodig voor 4 personen:
Marinade:
- 600 gram kipfilet of varkenshaas (in reepjes gesneden)
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel (verse) gember (geraspt of poeder)
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Pangangsaus:
- 1 rode paprika (in kleine blokjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel (verse) gember (geraspt of poeder)
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel bruine suiker
- 250 ml kippenbouillon
- 1 theelepel maïzena, 1 eetlepel water
- peter en zout
Bereiding:
Voor de bereiding van de marinade vermeng je de olijfolie met de ketjap, de gember, de knoflook en peper/zout naar smaak. Voeg nu het vlees toe en laat dit tenminste een uur marineren.
Voor de bereiding van het vlees laat je een koekenpan of grillpan goed heet worden en bak/grill je het vlees goudbruin en gaar. Leg het vervolgens apart.
De saus maak je als volgt: fruit de ui en de knoflook en bak daarna de paprikablokjes mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.
Voeg nu de gember, kippenbouillon, ketjap, sambal, azijn en de bruine suiker toe. Roer totdat er een gladde saus ontstaat. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Maak nu een papje van de maïzena met de eetlepel water en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus op halfhoog vuur indikken en breng de saus op smaak met peper en zout.
Als laatste voeg je het vlees toe. Warm het geheel goed door en serveer dit met nasi.
Eet smakelijk.