NASI

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 prei (dun gesneden)
  • 50 gram taugé
  • 100 gram diepvries erwten
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel laos
  • halve theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • zout
  • olijfolie

 

Bereiding:

Kook de rijst van te voren in water met zout en laat de rijst vervolgens afkoelen. Zo is de rijst makkelijker te verwerken.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en de prei. Voeg dan alle droge specerijen toe. Door verhitting komen de smaken vrij! Voeg vervolgens de paprikablokjes toe en bak deze mee.

Nu kunnen de diepvrieserwten en de taugé erbij. Roerbak dit kort mee.

Voeg nu de rijst toe en meng alles goed door elkaar.

Breng de nasi op smaak met de sambal, ketjap en zout naar smaak.

Lekker met Babi Pangang.

 

Eet smakelijk.