Bloemkool 'uit de wok'
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 bloemkool
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 bouillonblokje (kip)
- 100 ml water
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Snij de bloemkool in kleine roosjes, doe ze in een ruime pan met water en breng aan de kook. Zodra het water kookt, water afgieten en roosjes laten afkoelen tot gebruik.
Verhit de olijfolie in de wok en fruit de knoflook en het sjalotje. Laat dit even glazig worden en voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe. Wok dit op hoog vuur gedurende 3 minuten. Meng nu de kerriepoeder erdoor en voeg een scheutje water met het bouillonblokje toe. Doe nu het deksel op de pan en laat dit nog 5 minuten stoven tot de bloemkool beetgaar is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Lekker met gekookte aardappelen en een gehaktbal.
Eet smakelijk!
Bron: www.ah.nl/allerhande