Gehaktballen a la Jonnie Boer van de Librije in zwolle!
Je hebt nodig:
- 500 gram rundergehakt
- 1 pot vleesfond
- 100 gram paneermeel
- 2 eieren
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel Franse Mosterd
- zout naar smaak
- cayennepeper naar smaak
- Bakboter
Bereiding:
Doe rundergehakt, paneermeel, eieren, Ketjap, mosterd, zout en peper in een schaal en kneed alles goed door. Vervolgens maak je er 5 grote of 10 kleinere gehaktballen van.
Tip: laat de gehaktballen een halfuurtje in de koelkast staan, dan blijven ze beter in vorm tijdens het bakken.
Vervolgens doe je bakboter in de braadpan en bak je de gehaktballen om en om bruin. Als ze mooi bruin zijn kan de vleesfond erbij. Nu laat je alles een halfuurtje sudderen met de deksel schuin op de pan. De fond wordt zo lekker dik.
Wij hebben de gehaktballen met vers gebakken aardappelen en salade gegeten.
Eet smakelijk!
Bron: www.ah.nl